مواضع قاطع رهبری علیه آمریکا
آمریکا از گذشته تا به امروز با رفتار متناقض و عهدشکنی های فراوان باعث عدم اعتماد ایران اسلامی نسبت به خود گشته ، به طوری که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و مواضع قاطع ایشان ، اعتماد به سردمداران آمریکایی امری غیرممکن است و افرادی که سعی بر بزک چهره سیاسی آمریکا دارند خائن محسوب می شوند . . .
عهدشکنی ، بدعهدی و تناقض در رفتار سیاسی از بارزترین خصایص دولتمردان آمریکایی از گذشته محسوب می شود. این رفتارِ خاص آمریکایی ها از امروزه براکثر کشورهای جهان مبرهن گشته و اختلالات وافری را در امور سیاسی دولت های مختلف ایجاد کرده است ؛ از این رو کشور ایران که در طول تاریخ با بدعهدی های متداولی از سوی دولتمردان این کشور مواجه شده ، ضربات سهمگینی را بر خود دیده است که باعث موضع گیری های خاصی در راستای واکنش های سیاست خارجه آمریکا شده که عمده ی این موضع گیری ها به دلیل عدم اعتماد به آمریکا است.
حائز اهمیت آنکه مسئله بی اعتمادی به آمریکا و دلایل خاص آن همواره مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و در اکثر سخنان ایشان نیز به این مهم اشاره شده است. که البته با توجه به روند جدید توافقات هسته ای (برجام) ، این روند از اهمیت دوچندانی برخوردار گشته و رهبری نیز به دلیل اهمیت خاص آن در اکثر سخنرانی های خود به شرح و بازخوانی تاریخی سیاست های سوگیرانه ی ایالات متحده و دشمنی دیرینه ی این کشور با ایران پرداخته اند.
ایشان با تعابیر مختلف و مصادیق فراوانی به بدعهدی ها، عهدشکنی ها و سیاست های متناقض سردمداران آمریکایی ، نسبت به خوش بینی به آمریکایی ها ، هشدار جدی داده اند و تلاش برای بزک کردن چهره آمریکا را امری عبث و مدافعان این مسئله ی مهم سیاسی را خائن دانسته اند.
خوش بینی سیاسی (Political optimism)
رهبرمعظم انقلاب طی سخنانی در نماز جمعه تهران به تاریخ 11/04/90 با اشاره به نامه های ارسالی رییس جمهور آمریکا فرمودند : "همین نامه ها ، نشان محکمی بر تناقض گویی های آمریکایی ها ست. برخی افراد لبخند دشمن را باور می کردند اما بتدریج پشت صحنه این وعده ها را فهمیدند و متوجه شدند که دشمن چه راحت دروغ می گوید و چگونه بدون واهمه و دغدغه عهد... شکنی میکند و بدون احساس خجالت زیرحرف و قولش می زند ... روزی که لازم شد و این نامه ها در اختیار افکار عمومی ملت ها قرار گرفت همه می فهمند وعده ها و حرفهای امریکا چقدر ارزش دارد و آنها چگونه برخلاف حرف هایشان عمل می کنند ... همه تلاش ها و تبلیغات سیاسی آمریکا و صهیونیست ها ، در راستای اسلام هراسی و ایجاد وحشت در افکار عمومی مردم و تخریب حکومت اسلامی و اسلام ناب نتیجه بخش نخواهد بود." (نماز جمعه تهران ٓ 11/04/1390)
آمریکای صهیونیسمی (Zionist America)
حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در بیانات مراسم تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران به انتقاد از برخی رفتارهای تیم مذاکره کننده کشورمان پرداخته و فرمودند : "... برخی از آنچه که در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود؛ لکن ما به هیئت دیپلماسی ملت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البتّه به آمریکایی ها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادی نداریم. ما دولت ایالات متحده ی آمریکا را دولتی غیرقابل اعتماد میدانیم؛ دولتی خودبرتربین، دولتی غیرمنطقی و عهدشکن، دولتی که سخت در پنجه ی تصرّف و اقتدار شبکه ی صهیونیسم بین المللی قرار دارد و به خاطر رعایت خواسته ها و منافع نامشروع شبکه ی صهیونیستی بین المللی مجبورند با رژیم غاصب و جعلی اِشغال کننده ی فلسطین مماشات کنند، در مقابل او نرمش نشان بدهند؛ اسمش را می گذارند منافع آمریکا، در حالی که بکلی منافع ملی آمریکا با آنچه امروز اینها در حمایت از [آن ] رژیم جعلی انجام می دهند، منافات دارد؛ از همه ی دنیا دولت ایالات متّحده ی آمریکا باج می گیرد و به رژیم جعلی صهیونیستی باج میدهد؛ این حقایق را ما داریم مشاهده می کنیم - به دولت آمریکا اعتمادی نداریم، به مسئولین خودمان اعتماد داریم، خوشبین هستیم، از آنها می خواهیم که با دقّت، با ملاحظه ی همه ی جوانب گام ها را درست بردارند، محکم بردارند، منافع ملی را یک لحظه به فراموشی نسپرند. (دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران - 12/7/1392)
تهدیدات پنهان (Hidden threats)
در دیداری که با مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران به تاریخ 22/5/93 برگزار شد، بار دیگر مسئله چرایی عدم اعتماد به آمریکا توسط مقام معظم رهبری مورد بحث قرار گرفت. ایشان در این دیدار افزایش توقعات آمریکا و لحن تند آنها همزمان با ادامه مذاکرات را مورد انتقاد شدید قرار داد و اعلام کرد این اقدام آمریکایی برکات خیری داشت چرا که سبب شد عده ای در داخل ماهیت سیاست های آمریکا را بهتر بشناسند و زیاد از حد به مذاکرات دل خوش نکنند. ایشان فرمودند تا وقتی وضع کنونی یعنی دشمنی امریکا و اظهارات خصمانه دولت و کنگره آمریکا درباره ایران ادامه دارد تعامل با آنها نیز هیچ وجهی ندارد.
آمریکایی ها نه تنها دشمنی ها را کم نکردند بلکه تحریم ها را هم افزایش دادند! البته می گویند این تحریم ها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینه ی تحریم هم، فایده ای نداشته است. البته در زمینه ی ادامه ی مذاکرات هسته ای، منع نمی کنیم و کاری که دکتر ظریف و دوستانشان شروع کردند و تا امروز هم خوب پیش رفتند دنبال می شود اما این، یک تجربه ی ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است...
برخی این کار ما را در افکار عمومی ملت ها و دولت ها به تذبذب متهم می کند و غربی ها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دو گانگی جلوه می دهند. تا وقتی وضع کنونی یعنی دشمنی امریکا و اظهارات خصمانه دولت و کنگره آمریکا درباره ایران ادامه دارد تعامل با آنها نیز هیچ وجهی ندارد... (دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با رهبر انقلاب - 22/05/1393)
آمریکا هرگز مورد اعتماد ایران نیست
موضوع بدعهدی آمریکا و در نتیجه عدم اعتماد به آمریکایی ها در دیدار شاعران و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت در آستانه ولادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) نیز مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفت. حضرت آیت الله خامنه ای در این بیانات ، موضع گیری های متناقض آمریکایی ، درست بعد از توافق لوزان را دلیلی بر عدم اعتماد بر آمریکا برشمردند. ایشان با اشاره به طرف مقابل که اهل فریب و دروغ و عهد شکنی و حرکت درخلاف مسیر صحیح است، علت دغدغه جدی را این موضوع دانستند و گفتند: "یک نمونه از چنین رفتارهای طرف مقابل در مذاکرات اخیر اتفاق افتاد و کاخ سفید بعد از گذشت حدود دو ساعت از پایان مذاکرات، بیانیه چند صفحه ای را در تبیین مذاکرات منتشر کرد که در اغلب موارد خلاف واقع بود. نگارش چنین بیانیه ای در مدت 2 ساعت امکان پذیر نیست بنابراین آنها در همان زمانی که در حال مذاکره با ما بودند، مشغول تدوین بیانیه ای مخدوش، غلط و برخلاف محتوای مذاکرات بودند."
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه طرف مقابل ما، طرف بد عهد و متقلبی است، خاطرنشان کردند: نمونه دیگر این است که آنها بعد از هر دور مذاکرات، سخنان علنی بیان می کنند و سپس خصوصی می گویند، این سخنان برای آبروداری در داخل و برای مقابله با مخالفان است در حالی که این مسائل به ما ربطی ندارد. آنها براساس همان ضرب المثل معروف که "کافر همه را به کیش خود پندارد" می گویند اگر رهبری ایران هم مخالفتی با مذاکرات کند، سخن واقعی آنها نیست بلکه برای آبروداری داخلی است در حالی که آنها واقعیات داخل ایران را نمی فهمند."
ایشان تأکید کردند: سخنان رهبری با مردم براساس اعتماد متقابل است و همانطور که مردم به بنده حقیر اعتماد دارند، من هم نسبت به مردم اعتماد کامل دارم و معتقدم که همواره دست خدا با این مردم است. حضور مردم در سرمای 22 بهمن، و در گرمای ماه رمضان در روز قدس، همه نشانه های دست خدا است و ما هم بر همین اساس به مردم اعتماد کامل داریم و سخن ما با آنان در چارچوب این احساس و صدق و بصیرت مردم است. (دیدار شاعران و مداحان اهل بیت - 20/01/1395)
نتیجه
از آنچه گفته شد چنین برمی آید که شرایط کنونی از لحاظ برنامه ریزی های دقیق و موشکافانه ی دشمنان جمهوری اسلامی بالاخص ایالات متحده آمریکا ، مقطع بحرانی و ویژه ای محسوب می شود ؛ زیرا دولت آمریکا و شرکای آن به دنبال تغییر محاسبات مسئولان نظام جمهوری اسلامی و تغییر افکار عمومی مردم در خصوص آرمان ها و اهداف انقلابی، دینی و مصالح امنیت ملی کشور می باشند. از این رو بر مسئولین نظام است تا با توجه به چراغ راه رهبری که در واقع سخنان و مواضع ایشان می باشد ، به تبیین و واکاوی رفتار پنهانِ سیاسی آمریکایی ها و اعلام مرزبندی شفاف خود با این قبیل مواضع ، به اشاعه ی آن در سطح کشور و به منظور افزایش سطح آگاهی و بصرت بخشیِ بپردازند تا با این روند برنامه ریزی ها و طرح های آنان را خنثی نموده و در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و استحکام پایه های نظام قدمی عظیم برداشته شود.